Nordax forbrukslån

nordax-forbrukslan

Nordax er en svensk bank med hovedkontor i Stockholm, det betyr også at den er underlagt det svenske finanstilsynet. Banken ble etablert i 2004 og har siden vokst til å bli en ledende bank innen utlån, og spesielt utlån som forbrukslån. I dag har de kontorer i hele Norden samt Tyskland, og totalt ca. 200 ansatte. På de ti årene Nordax har eksistert har de opparbeidet seg en kundegruppe på rundt 120 000 kunder, mange av disse med et forbrukslån. Hos Nordax kan du søke om lån fra kr 10 000 og helt opp til kr 500 000. Med et forbrukslån innenfor disse rammene er du sikret finansiering av prosjektet ditt.

Hva er et forbrukslån?

I prinsippet kan en si at et forbrukslån er et lån til forbruk og sannheten er at du kan bruke et slikt lån til akkurat det du har lyst til. Men når det er sagt, så bør du selvsagt tenke deg om to ganger før du tar opp et forbrukslån og bruker alle pengene på en reise jorda rundt på business class. Et forbrukslån er et lån der det er banken som tar risikoen, og du trenger derfor ikke å stille noen form for sikkerhet for lånet. Du må til gjengjeld betale en noe høyere rente da dette er bankens måte å ta seg betalt for risikoen de tar. At renten er en del høyere enn på et boliglån eller et billån hvor banken har sikkerhet, gjør også at du bør bruke lånet fornuftig. Det er en fin måte å sikre seg finansiering hvis du ønsker å pusse opp hjemme. Ved å investere i et nytt kjøkken eller kanskje nytt bad, så sørger du får å holde boligen din i god stand og dette vil påvirke boligens verdi i positiv retning. Har du brukt kredittkortene for mye og ønsker å refinansiere gjelden med et lån til en lavere rente, er dette også fornuftig siden du vil kunne få lavere utgifter. Selvfølgelig er den rimeligste løsningen at du har klart å legge penger til side før du begynner å bruke dem, men det er ikke enkelt å spare opp til litt større investeringer og da blir et forbrukslån gjerne en bedre løsning.

Betingelser for forbrukslån fra Nordax

Et forbrukslån hos Nordax er dessverre ikke helt gratis. Du kan som nevnt låne inntil kr 500 000 i denne banken. Lånet kan betales tilbake på opptil 15 år. Hvor lang tid du vil bruke på nedbetalingen bestemmer du selv, men husk på at jo lengre tid du bruker, desto dyrere blir lånet på grunn av rentene. Renten vil variere fra kunde til kunde. Hvor mye nettopp du må betale i rente på lånet ditt kommer an på resultatet av kredittvurderingen banken foretar når du søker. Den laveste nominelle renten hos Nordax er på 7,9% og den går opp til 18,9%.  Du må også betale et etableringsgebyr for opprettelse av lånet og dette gebyret er på kr 595.

Alle søkere må oppfylle noen enkle standardkrav

Ønsker du å søke om lån hos Nordax Bank, så er det noen få krav du bør oppfylle:

  • Du må være minst 23 år gammel
  • Du må ha en fast inntekt på minimum kr. 150.000,-
  • Du kan ikke ha betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker
  • Du må ha en fast adresse i Norge og ha hatt dette i minst 3 år.

Oppfyller du disse standardkravene, fyller du inn søknaden som ligger på bankens nettside. Så snart du har sendt av gårde skjemaet, går det ikke lang tid før du mottar svar og blir svaret positivt kan du se frem til å motta et tilbud om lån. I tilbudet vil du finne informasjon om de betingelser som er knyttet til lånet og kan du godta disse, så godkjenner du lånedokumentene med din BankID.  Nordax Bank vil så gå gjennom alle dokumentene og så snart disse har blitt godkjent, blir lånet utbetalt til kontoen din.