EasyBank – forbrukslån og refinansiering med opp til 5 års avdragsfrihet

easybank-forbrukslan

Hvis noen forteller deg at EasyBank er en av de lengstlevende bankene som tilbyr forbrukslån i Norge, så vil du kanskje begynne å rynke litt på nesen?  Det er også fullt forståelig. Helt siden 2003 har Verdibanken operert på det norske markedet og det er denne banken som skiftet navn til Easybank i 2016. På samme tid som de endret navn, endret banken også måten å tenke på samt produktporteføljen. Der hvor man tidligere fokuserte på klassiske totalbankprodukter (forsikring, sparing og brukskonto) har EasyBank nå gått over til å fokusere mer og mer på forbruksfinansiering i form av forbrukslån og billån.

Men hvilke lånepakker tilbyr Easybank for privatkunder? Og hvilke betingelser kan man regne med å få?

Easybanks lånemuligheter

Man har i utgangspunktet tre muligheter når man søker lån hos EasyBank: lån til kjøp av bil, refinansiere eller forbrukslån. Billånet kan søkes opp til en million kroner og kan ha en maksimal nedbetalingstid på 10 år. Renten avhenger i stor grad av din kredittverdighet, hva du eventuelt kan sette i sikkerhet for lånet (les: hvor mye bilen du skal kjøpe egentlig er verdt og hvordan den synker i verdi) og din inntekt.

Forbrukslånet og refinansieringslånet har (naturligvis) de samme rammebetingelsene. Se forøvrig refinansiere.net – billig refinansiering som har flere tilbud for de som trenger refinansiering.

Maksimal lånesum er 500,000, noe som er markedsledende sammen med et par andre norske banker i skrivende stund. Man kan bruke alt fra 1 år til 15 år på å innfri lånet og man har muligheten til å søke om å få en avdragsfri periode på opptil fem år. I tillegg til det har lånetaker muligheten til å søke om lån så smått som 5000,- norske kroner, noe svært få banker gir muligheten til uten at det klassifiseres som ”smålån” eller ”SMS-lån” og dermed automatisk får en (mye) høyere rente.

EasyBank har ikke bare flere typer lån, men også en helt utrolig fleksibilitet for de som ønsker å søke både sikre og usikrede lån. Det å skifte navn på en bank vil naturligvis gi en utrolig utfordrende situasjon i form av markedsføring, men dette er noe banken i aller høyeste grad prøver å kompensere for ved å gi et av markedets mest fleksible forbrukslån.

Hvor gode er Easybanks lån?

De er gode. EasyBank har svært gode lånebetingelser som gir lånetaker veldig mye fleksibilitet til å både utsette nedbetalingen, men også til å få et høyt lånebeløp. Nettsiden er svært enkel og forholde seg til, noe som gjør at man umiddelbart får et inntrykk av hvor mye penger man blir nødt til å sette av hver eneste måned når man skal innfri lånet.

Helhetsinntrykket av EasyBanks forbrukslån er svært godt. Hvis man ønsker et lån som ”skiller seg litt ut fra normalen”, så kan dette være en av de mest relevante bankene å søke lån hos. Da snakker man altså om et lån som enten er veldig høyt og skal nedbetales kjapt (500,000 over 1-2 år) eller en lav lånesum som man ønsker å innfri først om 5-6 år. Det anbefales alltid å betale ned usikrede lån såfremt man har penger til det, men med den avdragsfrie perioden kan man faktisk med god samvittighet vente med nedbetalingen uten at det skal ha en særlig negativ innvirkning på privatøkonomien.

PS! Det at EasyBank i veldig stor grad fremhever avdragsfrihet som en god egenskap betyr ikke nødvendigvis at det er det. Hvis du har lyst til å bli kvitt lånet så fort som mulig, som man jo ønsker dersom man vil spare mest mulig penger, så kan du enkelt og grei avslå denne muligheten ved å sette ”Avdragsfrihet = 0 år” når du søker forbrukslånet.