Finansier det nye ølprosjektet med forbrukslån

hjemmebrygging-finansieirng

Interessen for ølbrygging har økt kraftig de siste årene og lite tyder på at det er i ferd med å endre seg. En fordel med ølbrygging er de lave kostnadene det krever for å komme i gang. Et forbrukslån på 20 000 kroner vil enkelt kunne finansiere hele prosjektet til en lav rentekostnad.

Kvalitetsøl til en rimelig pris

Til forskjell fra destillering av brennevin er det relativt enkelt å brygge øl på egenhånd. Både i form av kunnskap og investeringer er barrieren lavere for å sette i gang. Likevel kan det være en fordel å investere noen ekstra kroner dersom målet er å brygge øl av toppkvalitet.

Hjemmebrygging av øl er ikke noe nytt fenomen og har vært en tradisjonell del av norske kultur gjennom tusenvis av år. Som kjent har ikke Norge alltid vært et rikt land og hjemmebrygging har tradisjonelt vært gjort for å spare penger. I dag er det blitt en vanlig hobby blant norske entusiaster hvor målet er å fremstille øl med optimal smak og fyldighet.

For å replikere ølet som brygges av kommersielle bryggerier bør du investere ekstra penger i utvalgte komponenter.

Her viser vi deg hvordan du går frem og hvilket utstyr du trenger for å brygge de edle dråpene. Ikke minst kan du også lese litt mer om hvordan du finansierer prosjektet.

Gjør det selv utstyrsliste

For å komme i gang med bryggingen trenger du mye forskjellig utstyr. Dette er listet opp nedenfor:

  1. Bryggekar. Det kan lønne seg å investere litt ekstra penger i et profesjonelt bryggekar med innebygget varmeelement. En viktig del av gjæringsprosessen er å sørge for at innholdet holder en konstant temperatur over lang tid. Med varmeelement og tidsklokke blir det langt enklere å ta hånd om prosessen. Prislapp ca. 1 500 kroner.
  1. Glassflasker, korker. For å bevare smak og konsistens er glassflasker det beste alternativet. Prislapp: 300 kroner.
  1. Rengjøringsutstyr. For å unngå forurensing av ølet er det viktig at du steriliserer alt utstyr med omhu. Uønskede bakterier og organismer kan enkelt forurense ølet og gjøre det umulig å drikke.
  1. Temperaturmåler og hydrometer. Velg utstyr av høy kvalitet, ettersom denne biten av bryggingen er ekstra viktig. Prislapp ca. 400 kroner.
  1. Gjæringskar. Prisene varierer heftig, i henhold til størrelse og kvalitet på gjæringskaret. Standard størrelsen ligger et sted mellom 45 og 65 liter enda det finnes alternativer. Mange hjemmebryggere velger å investere i gjæringskar av rustfritt stål med både tappekran og slanger. Prislapp: Alt fra 1 500 til 7 500 kroner.
  1. Ingredienser. For å sette i gang med bryggingen trenger du et utvalg ingredienser. Da er det først og fremst malt, humle, sukker og gjær det er snakk om. Ingrediensene er også den billigste delen av pakken. 300 kroner vil være nok til å kjøpe inn alt det viktigste. Èn pakke med gjær og malt koster henholdsvis 35 og 25 kroner per stykk.

Vurder et kompaktbryggeri

Alternativet til å gyve løs på handlelisten ovenfor er å kjøpe et kompaktbryggeri. Disse maskinene er ment for de som ønsker minst mulig arbeid. Enkelt forklart er alle funksjonene til et vanlig bryggeri samlet i én maskin. Det medfører mindre arbeid, plassbesparelse og enklere rengjøring.

Markedet for kompaktbryggeri er preget av tyske produsenter, og du må være forberedt på å betale moms på 25 prosent ved import. Kompaktbryggeri leveres med innebygget termostat, kontrollpanel og programvare skreddersydd for ølbrygging. Ikke minst har de også en innebygget pumpe som sørger for å sirkulere innholdet jevnlig underveis i meskeprosessen.

Prisen for et nytt kompaktbryggeri vil også variere, men det er mulig å kjøpe et høykvalitetsprodukt for omkring 12 til 14 000 kroner (inklusive moms).

Finansier utstyret med et forbrukslån

Når det kommer til finansieringen av prosjektet, kan løsningen være å ta opp et eller flere billige forbrukslån online. Det skyldes at rentenivået er såpass mye lavere enn sammenlignbare lån uten sikkerhet. Har du solid kredittvurdering og fast inntekt er det mulig å låne penger med effektive renter ned mot 8 prosent.

Vær samtidig på utkikk etter et forbrukslån med lavt etableringsgebyr og gunstige vilkår for nedbetaling. Noen långivere tilbyr lån der etableringsgebyret justeres i takt med beløpet. Fordelen blir at du slipper å betale et unødvendig høyt gebyr sett opp mot størrelsen på lånet.

Forbrukslån stiller forøvrig ingen krav til sikkerhet og du står fritt til å bruke pengene på det du selv ønsker. Dette er en stor fordel sammenlignet med andre typer lån som dikterer bruksområdet.